Kampvuur

Uitkomsten bijeenkomst

De eerste sessie van de Vision Quest is geweest. Op een afgelegen boerderij in Voorst met aangrenzend weiland brandde het kampvuur. Rond het kampvuur namen alle deelnemers plaats en deelde hun verhalen over wonen. De verhalen gaven antwoord op de vraag:

“Waar gaat gezien alles wat er gebeurt ver weg en dichtbij (jouw) huis, je hart naar uit ten aanzien van wonen in ons mooie IJsseldal?

Prachtige, persoonlijke en soms kwetsbare verhalen vanuit allerlei invalshoeken kwamen ons ter ore. Het gaf ons veel stof tot nadenken; wat betekent fijn wonen eigenlijk? Wanneer ben je tevreden? Hoe werkt wonen als je afhankelijk bent van hulp?

Wat als je geen kant op kunt omdat er simpelweg geen woningen zijn? Wat als alles gestandaardiseerd is bij het bouwen van woningen, wat raak je dan kwijt?  Wat als je zoveel schulden hebt dat je de zon niet meer ziet schijnen?

Wat gebeurt er als je huis moet wijken voor iets anders?

De verhalen en daarmee samenhangende vragen leidden tot zes kwesties:

  1. Op de plek geworteld zijn en geborgenheid in de wijk
  2. Verborgen standaarden (mens en huis)
  3. Tevredenheid
  4. Schaarste
  5. Spanning grotere geheel en individu
  6. Huis en de wijk van de toekomst

Alle deelnemers kozen een kwestie. In duo’s soms trio’s onderzoeken ze deze kwesties op een creatieve manier door een dertig- dagen onderzoek. In de tweede sessie  luisteren we naar ieders onderzoekservaringen en gaan we hierover in gesprek.